Sunday, December 16, 2012

Πέντε: Ταφ Λάθος - Μόνο με Χρώμα



[...]Αρχικά, με τράβηξαν οι μουσικές που βρίσκονται από πίσω από κάθε κομμάτι. Όμορφα μετρημένα beats, κιθάρες σε ροκ κυρίως αλλά και σόουλ φόρμες να ταιριάζονται με μπάσα ικανά να σε κάνουν να κουνήσεις ρυθμικά όλο σου το σώμα. Οι μελωδίες σε κάθε κομμάτι είναι προσεγμένες (δεν ξέρω ποιές έχουν φτιαχτεί ή ποιές είναι από σαμπλς) και πολλές φορές ξεπερνούν τις προσδοκίες.
Πρώτο και καλύτερο με τις πανέμορφες κοφτερές κιθάρες του το "ακολούθησε την λάμψη", που ήταν και το κομμάτι που με έκανε να ενδιαφερθώ περισσότερο για το δίσκο. Ακολουθεί το "η μέρα΄μου όμορφη" με τον καταπληκτικό στίχο "δεν έχει ίσως σήμερα, ξύπνησα κι είναι όλα ωραία" να στριφογυρίζει στο μυαλό μου, ακόμα και τις πιο σκοτεινές μέρες. Στο "Ελεύθερος ακόμα" ο ταφ λάθος θυμίζει (δεν αντιγράφει) ίσως τις καλύτερες στιγμές από τις ρόδες φτιάχνοντας ένα πανέμορφο dub κομμάτι.

Κι ενώ γενικά με το ελληνικό χιπ χοπ έχω ένα θέμα στον τρόπο που γίνεται το ραπάρισμα, εδω, μπορώ να πω πως γούσταρα τόσο τη φωνή όσο, τις μελωδικές προσπάθειες αλλά και τους στίχους, οι οποίοι δεν περιορίζονται σε τσαμπουκάδες και επαναστατικά τσιτάτα. Έδω γράφει κάποιος και για καθημερινές οικίες καταστάσεις, για προσωπικά προβλήματα. Γενικά για πράγματα τα οποία σχεδόν όλοι έχουμε κάποια σχέση.

Είναι ένας δίσκος που τον έχω λιώσει. Ειδικά το άλλος ένας παρατηρητής έχει γίνει εμμονή και μπαίνει στα κομμάτια που τον Οκτώβριο τα διέλυσα...Έχει αρχή μέση και τέλος και είναι ανάλφρος ενώ την ίδια στιγμή δεν γίνεται φθηνός.









Έξι: Thee Oh Sees - Putrifiers II
Επτά: Κ. Βήτα - Χρυσαλλίδα
Οκτώ: Ty Segall - Slaughterhouse
Εννιά: Pan Pan - Ένα καλοκαίρι (μετά από 6 καλοκαίρια)
Δέκα:The Gaslamp Killer - Breakthrough
 Έντεκα:Slug Guts - Playin' Time with the Deadbeat
 Δώδεκα: Animal Collective - Centipede HZ
Δεκατρία: King Dude - Burning Daylight
Δεκατέσσερα: Lambchop - Mr. M
Δεκαπέντε: Frank Ocean - Channel Orange
Δεκαέξι: David Byrne&St. Vincent - Love this Giant
Δεκαεπτά: Tindersticks - The something Rain
Δεκαοκτώ: Babu Gury - Pieces
Δεκαεννιά: Madlib - Medecine Show#13
Είκοσι: Tame Impala - Lonerism

No comments:

Post a Comment