Friday, April 16, 2010

Gil Scott Heron - 23 Μαΐου...




23 Μαϊου στο Gagarin. Χωρίς λόγια πολλά ο άνθρωπος ιστορία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακριβώς την στιγμή που πρέπει. Ακόμα σε κόμμα μετά από το άκουσμα του δίσκου νομίζω ότι ίσως είναι Η συναυλία για φέτος....




από ticketservices.gr αντιγράφω:


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο 60χρονος bluesman Gil Scott-Heron. Ο επονομαζόμενος και «godfather of rap». Ένας αυθεντικός ποιητής, ένας θρύλος της μουσικής που κυκλοφόρησε νέο υλικό μετά από 13 χρόνια και έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, στις 23 Μαίου, για μία μοναδική συναυλία στο Gagarin 205.

Το καινούργιο του άλμπουμ «Ι'm Νew Ηere» έλαβε διθυραμβικές κριτικές στα περισσότερα μουσικά περιοδικά του κόσμου - δίσκος του μήνα στα περισσότερα από αυτά, αλλά και στο κεντρικό δισκοπωλείο της Rough Trade στο Λονδίνο.

O Gil Scott-Heron τραγουδά τα blues με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μαχητικός ταυτόχρονα, δηλώνει απερίφραστα τη θέση του για φλέγοντα θέματα προσφέροντας με τους στίχους του συγκεκριμένο στίγμα και βαθιά, αληθινά συναισθήματα: Πάθος, ρεαλισμό, ανθρωπιά, αγάπη. Εκτός από τα νέα τραγούδια αυτού του παράδοξου ποιητή, την Κυριακή 23 Μαϊου στο Gagarin 205, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και όλα εκείνα που τον καθιέρωσαν ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στους μουσικούς επιγόνους του. Πώς το έλεγε ο ίδιος το 1971 σε έναν στίχο του που έγραψε ιστορία; «Τhe revolution will not be televised». Στίχος που του εξασφάλιζε την καλλιτεχνική αθανασία - ο Elvis Costello βέβαια αφαιρούσε το «not» μετά.

Μία νύχτα με μεγαλειώδη ποίηση, ντυμένη με εκλεκτούς ηλεκτρονικούς ήχους, hip hop, blues, gospel, folk και αφρικάνικους αριθμούς. Πιο σύγχρονος από τους σύγχρονους, πιο επαναστάτης από τους επαναστάτες, ένας λιγνός μαύρος ποιητής επιστρέφει ως άλλος άσωτος μετά από χρόνια δισκογραφικής σιωπής και τραγουδάει πιο δυνατά από ποτέ στο πλέον ηχηρό come back των τελευταίων ετών:
"I did not become someone different that I did not want to be, but I'm new here, will you show me around?"

Θα χάσουμε τέτοια ευκαιρία; Κυριακή, 23 Μαρτίου στο Gagarin205




No comments:

Post a Comment