Friday, March 5, 2010

Parenthetical Girls - Privilege, pt I: On Death & Endearments

Parenthetical Girls

Privilege, Pt. I: On Death & Endearments

(Slender Means Society,2010)


Έγραψα κι έσβησα πολλες φορές την πρόταση που θα ξεκίναγε το κείμενο για τους parenthetical girls. Ίσως γιατί ακόμα κι όταν γράφω αυτές τις γραμμές δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να πω.
Ας αρχίσω από τα βασικά λέω. Το Privilege, Pt. I: On Death & Endearments είναι το πρώτο 12'' από τα συνολικά 5 τα οποία θα βγουν μέσα σε περίπου 16 μήνες από τους Parenthetical Girls και τον μυστήριο κύριο Zac Pennington.
Ίσως η ιστορία που διάβασα για την Evelyn McHale και την "πιο όμορφη αυτοκτονία" -έτσι ονομάστηκε τότε.(η Evelyn McHale πήδηξε από το Empire State building το '47). Ίσως γιατί ο Morrissey-ανικός τρόπος που τραγουδάει και η ένωση του με τον Devendra δημιουργεί ένα μαγευτικό μείγμα.


"You sacrifice, you compromise so why can’t I be satisfied?…Heaven knows that we’re done for."

Οι στίχοι και η μελωδιά που άλλοτε τους διαπερνά κι άλλοτε έρχεται και κάθεται εκ δεξιών τους καταφέρνουν να εναρμονίσουν εικόνες και πληγές σε ένα αργόσυρτο χορό.

Το Evelyn McHale που ανοίγει και τον δίσκο θυμίζει τόσο έντονα smiths τόσο εκφραστικά όσο και στιχουργικά. Προσωπικά το έχω στο repeat νύχτες ολόκληρες, φτάνοντας να ακούσω τελικά το crash τις ηρωίδας στο καπό του αυτοκινήτου.

Συνολικά τέσσερα τραγούδια που άλλοτε με έγχωρδα και ακουστικές κιθάρες, με φωνητικά, άλλοτε με τύμπανα και κάτι σαν όργανα εκκλησιαστικά, διάφορα κρουστά και synths καταφέρνουν να δώσουν μια ομοιόμορφη ανομοιομορφία.

τελειώνει γρήγορα. 20 λεπτά όλο κι όλο καταφέρνει να σε κρατήσει εκεί δίπλα για να πατήσεις το repeat.

8.6

Those will burn: Αγαπήμένο το πρώτο το Evelyn McHale όσο δεν πάει.




No comments:

Post a Comment