Monday, January 4, 2010

Liars - Sisterworld



Liars

Sisterworld

(Mute Records,2010)


“We're interested in the alternate spaces people create in order to maintain identity in a city like L.A. Environments where outcasts and loners celebrate a skewered relationship to society.”
“Sisterworld is Liars’ own space, completely devoid of influence, somewhere remote from the false promises and discarded dreams amassed in LA. In it Liars explore the underground support systems created to deal with loss of self to society.”
Liars

Εννιά χρόνια από την χορευτική post punk του They Threw Us All in a Trench and Stuck a Monument on Top, έξι από το κυνήγι των μαγισσών του «θέλω-πολλά τσιγάρα-για να μπω στο νόημα» They Were Wrong, So We Drowned, μια Ολυμπιάδα από το παγανιστικό Drums not dead (πρόκειται περί ανάστασης των drums για την ακρίβεια), το back-to-basics Liars του 2007 και πέντε από την μετακόμιση τους στο Βερολίνο, οι άσωτοι υιοί επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφουν και ηχογραφούν το soundtrack της απομόνωσης, της συνειδητής επιλογής, του διαφορετικού τρόπου σκέψης, της πόλης που θέλει να σε καταπιεί, στη πόλη που θέλει να τους καταπιεί. Έναν από αυτούς που θα νιώθουν περήφανοι οι Suicide και οι Velvet Underground, οι πρώτοι για το διαστρεβλωμένο punk, οι δεύτεροι για τα συναισθήματα, από αυτούς που δεν θα σου γράψει ο J. Murphy (με όλο το σεβασμό) με τους Lcd Soundsystem, από εκείνους τους λιγοστούς «δύσκολους δίσκους» που θα ακούσουμε στη ζωή μας, με αρκετές στιγμές πεσιμισμού, κάποια βίαια ξεσπάσματα (“Scarecrow”), στιγμές ελεγχόμενης παράνοιας (“Drop dead”), κάποια άλλα, πιο κινηματογραφικά, με προδιαγραφές «θεμάτων» ταινιών τρόμου (‘No barrier fun”) αλλά και σε εξελικτικές αντί-φουτουριστικές (“Proud Evolution”).
Κατά τα’ άλλα το Sisterworld είναι σa μια σκουριασμένη κλειδαριά που θα σου «βγάλει τη παναγία» να ξεκλειδώσεις. Το θέμα είναι, τι θα (σου) συμβεί όταν την ανοίξεις.

8.0

Those will burn: No burrier fun, Scarecrow on a killer slant, Proud evolution


No comments:

Post a Comment