Tuesday, December 1, 2009

Ready, able / Ampling alp videos

το "ready, able" είναι το τρίτο ανεπίσημο σινγκλ των grizzly bear από το Veckatisment και δανείζεται κάτι απο την παραμυθένια αισθητική του "wonderlust" της Bjork αλλά με μια πιο "διαταραγμένη" προσέγγιση.
Το συγκρότημα είχε "ντύσει" στο παρελθόν το μικρού μήκους "Hobo clown" της σκηνοθέτιδας Allison Clown και αυτή τους το ανταποδίδει...





το "ampling alp" απο τον προσεχώς νέο δίσκο των Yeasayer με τίτλο Odd blood είναι ένα απο τα πρώτα αποτελέσματα της επιρροής που έχει ξεκινήσει να ασκεί το "Merriweather post pavillion" των ακατανόμαστων (by the way το "Fall be kind" ep είναι τόσο καλό όσο και ικανό να συντηρήσει το μύθο).. Και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Ηχητικά και οπτικά!
O radical friend, που έχει σκηνοθετήσει και κάποια άλλα όμορφα video clip για μπάντες όπως οι Electric president, σε αυτό εδώ κάνει την υπέρβαση.





Δεν έχω παρακολουθήσει και πολλά κλιπ φέτος αλλά μπορώ με σιγουριά να πω πως τα δύο παραπάνω έχουν μια θέση στα καλύτερα μου. Ο Νοέμβριος μας άφησε με δυο υπέροχα δείγματα γραφής.
Τελικά ποιά είναι τα καλύτερα video clips του 2009 (ας μη ρωτήσω της δεκαετίας και ψαχνόμαστε)?

No comments:

Post a Comment