Wednesday, October 14, 2009

TV Ghost - Cold Fish

TV Ghost

Cold Fish

( In the Red, 2009)

Cold fish

Ορισμός νο1: Ο σεξουαλικός παρτενερ που δεν είναι δεκτικός ή που δεν δείχνει κανένα συναισθηματικό ή φυσικό feedback κατα την διάρκεια της συνουσίας.

Ορισμός νο2: Όταν κρατάς το χέρι σου σε καράτε στύλ και με μια ξαφνική κίνηση το φράσεις σε μια ανυποψίαστη κωλοχαράδρα...ενίοτε φωνάζοντας cold fish!!!! (πλάκα μας κάνουν οι αμερικάνοι...).
από urban dictionary. Βέβαια πάντα θα μπορεί και να σημαίνει απλά παγωμένο ψάρι αλλά οκ...

Τώρα τι είναι οι TV Ghost...είναι ευκολό να τους περιγράψεις αλλά δύσκολο να αποδώσεις την ποιότητα τους. Ας πούμε αρχικά ότι είναι ένα garago punk συγκρότημα από την Indiana. Έρχονται από την In the Red, εταιρία των Vivian Girls, του King Khan, των Strange Boys, του Blank Dog. Ηχητικά είναι πιο σκληροί απ' όλους αυτούς και παρουσιάζουν 25 λεπτά βρωμιάς και lofi noise φωνητικών που (κι αυτό είναι που τους κάνει ξεχωριστούς) ενώνει την garage των Horrors (του 1ου δίσκου κυρίως) με την noise pop της In the red δένοντας τόσο τους birthday party - φωνητικά- όσο και τους Cramps. Κι από σαηκομπίλι έχουμε και λίγο από την surf αισθητική πάλι της In the red. Μείγμα αρκετά ενδιαφέρων που δεν ξέρω αν μπορεί να με βάλει στη μπρίζα σπίτι, αλλά σίγουρα μ' ενα πάηντ σε μια βρωμοπαμπ θα έλιωνα.
Ακούω τα 90'ς synths, τα αργόσυρτα ριφάκια και μερικές φορές με ξενίζει η ροκομπιλοθρασίλα τους. Καλύτερο κομμάτι του δίσκου είναι το seasick που βαράει αλύπητα, ειδικότερα εκεί στο σόλο. Τόση γκροτεσκα βρωμιά...και κάπου ο lux χαμογελά....Το The recluse αφήνει τους horrors -όταν δεν ήταν hype- να κάνουν μια βόλτα πάνω από τα κεφάλια μας και το Greek που είναι αρκετά καλο (αν και δεν πιάνω τίποτα από στίχους...οπότε it's all greek to me...;έχει απίθανα τύμπανα).

7.0

Those will burn: Seasick, Cold Fish, The Recluse, Greek

No comments:

Post a Comment