Thursday, October 8, 2009

The Almighty Defenders - The Almighty Defenders

The Almighty Defenders

The Almighty Defenders

( Vice, 2009)

Δεν ξέρω τι έγινε στην Ινδία τον Ιανουάριο που μας πέρασε και τους έιωξαν(!??) από εκεί όμως οι black lips πήγαν στο βερολίνο και συνάντησαν τους φίλους King Khan and Mark "BBQ" Sultan και χώθηκαν σε ένα στούντιο δεν ξέρω γω για πόσο -λογικά όχι πάνω από 1-2 εβδομάδες- και jamαραν μέχρι να χαλαρώσουν. Και ακριβώς πρεσβευεί αυτός ο δίσκος για όποιος γνωρίζει τους συμμετέχοντες. Ο καθένας έχωσε ένα μικρό κομμάτι από την προσωπικότητα του προσαρμοσμένο στην συλλογικότητα και έτσι οι almighty defenders παρουσιάζουν αυτό το lo-fi gospel garage αποτέλεσμα.


Στοιχεία του οποίου έχουμε ακούσει παλιότερα, οι αναφορές είναι σαφείς και προσωπικά με βρίσκει απίστευτα χαρούμενο να βρίσκω κάπου εκεί κρυμμένους τους creedence clearwater revival, τους Led Zeppelin ,το μιστερ Zappa, τα σατανικά gospels, μπολικο doo wop, το βρωμιάρικο garage, τα μακρόσυρτα black lips φωνητικά, μα περισσότερο αυτήν την καυλα για μουσική που να έχει συναίσθημα, που να σε βαράει εκεί που κάθεσαι...Τι σκατά, το πέτυχαν όσο δεν πάει άλλο.


Την πρώτη φορά που το άκουσα με ενόχλησε, με ενόχλησε η μαυρίλα και η τραχύτητα του ήχου, με ενόχλησε που κατάπινα τόνους από ήχους και φωνητικά -βρώμα- λες και την ζητούσε ο οργανισμός μου. Πόσο crystal clear έχουμε γίνει σκέφτηκα...ο δίσκος τελειώνει με το The Great Defender χωρίς να έχεις χορτάσει. Η φοβερή φωνή του Mark Sultan στο Cone of Light είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο. Κι εσύ έχεις περάσει από το κολλητικό Αll my loving, το Bow Down and Die (αργόσυρτο ριθμ εν μπλουζ), το Jihad Blues..


8.3

Those will burn: Cone of Light, Bow Down and Die,All my loving,The Great Defender

No comments:

Post a Comment